Liftexpert is een onderdeel van Vedicom Security Systems…

Vedicom is een onderneming die zich al jaren specialiseert in beveiligingssystemen. Ons product is veiligheid, onze tools zijn; camera’s en alarmsystemen. Een goed camerasysteem staat en valt met de juiste kennis, van de leverancier: de doeltreffendheid van een camera is afhankelijk van zijn plaatsing en de duurste camera is niet altijd de beste.

Camerabeelden moeten in licht omstandigheden scherp en helder zijn. Die omstandigheden zijn een speciaal aandachtspunt bij Vedicom. Wij hebben ook de kennis die nodig is om klanten te adviseren over het meest geschikte camerasysteem in specifieke licht omstandigheden. Hoe lastiger deze zijn, hoe groter voor ons de uitdaging om het door de klant gewenste eindresultaat te bereiken.

Camerabewaking in de lift

Steeds vaker blijkt dat een lift ook het voorwerp is van vandalisme, waaronder

– diefstal of beschadiging van liftspiegels; – het bekrassen/vernielen van het bedieningspaneel; – diefstal/vernieling van de steunbeugels en klapstoeltjes voor senioren; – urineren in de lift.

Naast het voordeel dat daders dankzij de beperkte ruimte in de lift gemakkelijk zijn te identificeren, biedt een liftcamera ook de mogelijkheid de route van eventuele indringers te na te gaan: zijn mensen een gebouw wederrechtelijk binnengedrongen, dan kan met behulp van zo’n camera worden bepaald op welke verdieping zij zijn uitgestapt.

Een goed geplaatste liftcamera helpt de politie niet alleen zulke vandalen aan te houden, maar ook eventuele plegers van misdrijven in het gebouw te traceren.

Aan het installeren van een camera in een lift, zijn strenge regels verbonden. Alleen bedrijven die in het bezit zijn van een certificering van het Liftinstituut mogen hiertoe overgaan. Vedicom is zo’n bedrijf en hoeft dan ook geen beroep te doen op derden, wat kostenbesparend werkt, voor zowel bedrade als draadloze oplossingen kunt u bij ons terecht.

tags: camerabewaking lift